Kamerling, Keurslager

Passie voor het vak

Jetze Kamerling, Keurslager in Bodegraven, wil dat elke klant tevreden en het liefst lachend de winkel verlaat. “Mijn motto is: ‘Je moet de klant zó verwennen, dat ze nooit ergens anders willen wennen.” “Een slager moet kwaliteit verkopen,” stelt hij. “Het meeste maken we zelf, met kwaliteitsvlees uit de regio. We hebben een schitterende nieuwe worstmakerij, die zou ik nooit willen missen. Daar maken we echt onderscheidende producten.”

Van huis uit

Wie Kamerling ontmoet, ziet zijn passie voor het slagersvak. “Dat heb ik van huis uit meegekregen”, vertelt hij. “Ik heb veel aan mijn ouders te danken, zij begonnen 60 jaar geleden met de slagerij. Het vak zit ons allemaal in het bloed: mijn broer Jan is productontwikkelaar bij een kippenhandel, mijn zus staat bij ons in de winkel. Mijn oudste zoon (27) is chefslager, de middelste (23) volgt de slagersvakschool en hoewel de jongste (17) acteur wil worden, helpt hij al vaak mee. Mijn ouders (84 en 82) komen vaak even langs: ‘Heb je nog een klusje voor me?’ vraagt mijn vader dan.

 

Zelf hielp Jetze al jong mee in de slagerij. “Ik weet nog goed hoe het was als de vertegenwoordiger van Epos langskwam, ik was iedere keer weer overdonderd door zijn spraakwaterval en enthousiasme. Nog altijd werk ik samen met Epos. Die jongens denken mee met hun klanten, ze hebben steeds nieuwe bruisende ideeën. Ook onze huidige vertegenwoordiger Jos Slotemaker is zeer actief met recepten. Ik geef er dan mijn eigen draai aan. Zo ontstaan recepturen die een ander niet heeft.''

Verwaarden

Het idee voor de kipschnitzel ontstond uit de wens om kippendijvlees beter te verwaarden. “We malen het in één grote batch, doen het deeg in rechthoekige patébakjes en vriezen die in. Voor gebruik één nacht ontdooien, en er plakken van snijden: heel gemakkelijk. Het paneermeel geeft een mooi krokant korstje. De carpacciorolletjes waren in eerste instantie bedoeld als nieuwe special voor op de barbecue. Maar je kunt ze ook prima grillen of bakken in de pan, dus nu zijn ze een vast item in de toonbank.” [Uit: Vers&Vers oktober 2014 (nummer 5), Judith de Witte]

Kamerling, Keurslager

Kerkstraat 26
2411AD Bodegraven
0172612204
0172611206

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 21:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten