Menu Contact
Keurslager Kamerling

Ons royale assortiment

Trots van de Keurslager

Dit is een actie met een topper uit ons uitgebreide assortiment. Iedere week kiezen we hiervoor een ander overheerlijk vleesproduct.

Vleeswarenkoopje

De Keurslager combineert twee smakelijke, ambachtelijke vleeswaren voor een aantrekkelijke prijs. Soms krijgt u één van de twee zelfs gratis!

Special

Specialiteit van de Keurslager: vlees gevuld (of omhuld) met een combinatie van vleeswaren, groenten, fruit of kaas. De Special onderscheidt zich door een unieke smaak en is ook nog eens snel en eenvoudig te bereiden.

Aanbieding van de week

Aanbieding van de week

Tok & Surf

Foto
Tok 'n surf
Beschrijving

Het beste van twee werelden: zachte kipfilet gevuld met gamba’s en spinazie. Rondom mooi bruin bakken in de pan op middelhoog vuur ongeveer 12-15 minuten.

Eenheid
100 gram
Prijs
1 , 95
Geldig
Week 33

Friberne varkensvlees

Geschiedenis van Friberne, het Gaasterlands kruidenvarken


In het jaar 2002 is het merk ‘Frievar’ ontstaan in de streek van het zuidwestelijke deel van Friesland, het zogenaamde Gaasterland. In het Gaasterland ontstond een samenwerking van 2 boeren die het ‘Frievar’ op de kaart zette. Frievar varkens zijn varkens die Friese roots hebben. In het jaar 2012 is het merk ‘Friberne, het Gaasterlands kruidenvarken’ officieel geïntroduceerd. ‘’Fri’’ staat voor Frisia (Friesland) en ‘’berne’’ is het Friese woord voor ‘’geboren’’.  De wortels van deze samenwerking liggen op het bedrijf van boer John Lorist uit Hemelum dat zich bevindt in het Gaasterland. Vandaar de toevoeging Gaasterlands Kruidenvarken.

Waarom kiest Keurslager Kamerling voor Friberne?
Naast het feit dat wij zelf ook Friese roots hebben, delen wij dezelfde missie en visie als de Friberne varkenshouderijen. Zowel Friberne als Keurslager Kamerling wil graag verbinding maken tussen de bewuste en genietende consument die werken aan een eerlijk en lekkerder stukje vlees door op een geborgde, bewuste en duurzame manier te werken met onze producten. Friberne varkenshouders zijn boeren die bewuste keuzes maken bij het houden van varkens met oog voor dierenwelzijn, omgeving en duurzaamheid.

Friberne als vleesmerk voelt zich niet alleen verantwoordelijk voor de varkens maar voor de gehele keten. Friberne werkt daarom samen met bedrijven die oog hebben voor zowel dierenwelzijn, milieu en maatschappij. Hierin worden bewuste keuzes gemaakt waardoor zowel Friberne en wij als Keurslager met een gerust hart en met volle trots achter onze producten kunnen staan. Continu ontwikkeld Friberne zich door op het gebied van milieu, dierenwelzijn en de maatschappij rekening houdend met economische verantwoording en haalbaarheid.

Transparantie staat zowel bij ons als bij Friberne hoog in het vaandel. Op afspraak zijn de bedrijven ook te bezoeken waar de boeren met trots vertellen over hun varkens

Vlees zoals vlees hoort te zijn
Een nostalgische smaak, zoals onze grootouders gewend waren, varkensvlees bedoeld voor de bewust genietende consument.  Deze unieke smaak wordt ontwikkeld door de goede zorgen door de gehele keten heen.

Het vlees van Friberne heeft een pure, volle smaak dat onder andere gevormd wordt door het mooie gehalte aan intramusculair vet (dit vet zit tussen de spieren). Vet geeft vlees pas echt smaak. Friberne vlees heeft een magere vetrand met een mooie hoeveelheid smaakgevers in het vlees. Waardoor het extra lekker smaakt.

Zeer vaak krijgen we te horen dat ons vlees een heerlijke bite heeft. Smaakvol vlees met een bite zoals we dat van vroeger kennen.

Het kruidenfeest van de varkens
Elke dag strooien de varkenshouders een door Friberne ontwikkelde kruidenmix naar de varkens. Dit geeft dagelijks een extra positief contactmoment tussen de varkens en de varkenshouders. Op het moment dat de kruidenmix in de hokken wordt gestrooid, staan de varkens al met smart te wachten op de boer. De varkens gaan op de geur van de kruiden af en zoeken al wroetend het lekkerste uit de mix. De varkens worden telkens weer geprikkeld door de intense geur van de kruiden want ze ruiken immers wel 50x beter dan een mens

De selectie van de kruiden is gericht op wat varkens lekker vinden en wat ze van nature al graag eten. Zo bestaat de mix uit minimaal 11 verschillende kruiden, specerijen en zelfs eikenbast. Wilde zwijnen eten erg graag eikels. Het eten van eikels bevorderd het maag/darmstelsel. Dit komt door het looizuur wat in de eikels zit. Wanneer de eikels op zijn doen ze zich te goed aan de eikenbast van de bomen. Dit is in het bos goed te zien waar wilde zwijnen leven. Eikenbast kan dus niet missen in onze mix. 

Welzijn van onze varkens
Het welzijn van onze varkens is waar het hoofdzakelijk om gaat. Een goede zorg voor de dieren zorgt voor een betere smaak van ons vlees. De Friberne varkenshouders werken allemaal volgens het Welfare Quality System. Dit is een Europees opgestelde lijst om de kwaliteit van het leven van dieren te beoordelen en te vergroten. Hierbij wordt beoordeeld op het gebied van goede zorg, voeding, huisvesting en gezondheid.

Enkele voorbeelden waarop Friberne varkenshouders hun varkens laten opgroeien zijn;

  • Goede zorg voor moeder en big waar terugdringen van gevaar een grote rol speelt.
  • Goede voeding als basis voor de gezondheid van de darmen die belangrijk zijn voor de algehele gezondheid en de weerstand van de varkens.
  • Schoon drinkwater dat jaarlijks meerdere keren gecontroleerd word en ven hetzelfde niveau is als ons drinkwater.
  • Onbeperkt beschikbaarheid van schoon drinkwater en goede voeding.
  • Goede huisvesting met speelgoed voor de varkens dat zorgt voor minder stress en minder afwijkend bijtgedrag.
  • De kruidenmix die de varkens te eten krijgen zorgen voor een beter welzijnseffect omdat de varkens er gek op zijn.
  • Van nature uit zijn varkens groepsdieren en groeien dus ook zoveel mogelijk op in de groep waarin ze geboren zijn.
  • Ruimere stallen met een klimaatbeheersing waardoor de varkens het ’s winters niet koud hebben en ’s zomers niet te warm.
  • Door de goede verzorging, extra gezonde voeding en goed huisvesting hebben de varkens een aangenaam en minder stressvol leven. Hierdoor hebben de varkens vrijwel geen medicijnen nodig. Toch worden de varkens dagelijks gecontroleerd op hun gezondheid.

Eventuele behandelingen gebeuren door of onder begeleiding van de dierenarts. Deze vaste dierenarts is onderdeel van het managementteam van de boerderij samen met de voer/management adviseur, de voerleverancier en de boer zelf natuurlijk. Deze samenwerking borgt  de continuïteit met als resultaat het hele jaar gezonde varkens.

Assortiment
In onze winkel is al het varkensvlees afkomstig van de varkens van Friberne.
Niet alleen de karbonades, speklappen, hamlappen en schnitzels zijn van Friberne. In onze worstmakerij worden ook al onze vleeswaren, worstsoorten en maaltijden gemaakt met Friberne varkensvlees. 

Kortom, bij ons kunt met een gerust hart terecht voor een heerlijk stukje varkensvlees waar wij samen met de varkenshouders trots op zijn. Verantwoord, betaalbaar en vooral zeer smaakvol genieten doe je met het vlees van Friberne varkens. De smaak bewijst het!

Voor meer informatie over Friberne kunt u terecht in onze winkel en op de website www.friberne.nl

Groene Hart rundvlees

Aerlander Rundvlees, het lekkerste Rundvlees van boer Roos uit het Groene Hart.

Al jaren werken wij samen met onze vaste vleesleverancier en boerderij Vleespijl uit Ter Aar/ aarlanderveen, midden in het Groene Hart, het Aerlander rund. Gezondheid, duurzaamheid en de hoge constante kwaliteit afkomstig van de Aerlander runderen liggen aan de basis van het smaakvolle succes.

Geschiedenis van het Aerlander Rundvlees

Al jaren werken wij samen met onze vaste rundvleesleverancier de Vleespijl uit Ter Aar, midden in het Groene Hart. De familie van der Pijl is al sinds 1682 actief in de vleessector, de laatste 20 jaar zijn ze actief als leverancier in rundvlees ‘De Vleespijl’. Ze verkopen uitsluitend de beste kwaliteit vrouwelijk Rundvlees uit Nederland onder de naam ‘Aerlander’ waar wij al jaren met trots mee mogen werken.

Smakelijk, diervriendelijk en duurzaam

Deze 3 pijlers zijn de basis van een goede keuze. Wij willen onze klant het beste en smakelijkste vlees geven. Persoonlijk vinden wij het de mooiste vleesrunderen die je in Nederland zult vinden. Mooie rood- en zwartbonte runderen die in mooie proportie bespierd zijn.

Het Aerlander rundvlees staat voor de uitmuntende kwaliteit en het vertrouwde stukje vlees waar de Vleespijl aan werkt. In het Groene Hart en ook zeker in andere regio’s binnen Nederland is het Aerlander rundvlees al jaren een begrip.

Onze Aerlander runderen worden grootgebracht midden in het Groene Hart in Aerlanderveen op mooie groene weides, direct achter de uitsnijderij. Doordat de dieren opgroeien achter de uitsnijderij hoeven de dieren niet op transport en ervaren ze geen stress. Het voorkomen van stress zorgt voor een beter welzijn van de runderen en het komst de kwailiteit van het vlees ten goede.

Naast de korte transporttijden wat zorgt voor minder stress leven de runderen het grootste deel van het jaar buiten op de mooie groene weides waar ze heerlijk kunnen grazen en alle ruimte hebben om te bewegen. Wanneer de runderen binnen staan hebben ze ruim opgezette stallen bedekt met een dikke laag stro waar een oase van rust heerst en de runderen heerlijk kunnen leven. De runderen hebben te allen tijde toegang tot drinkwater en voeding.

Onze runderen zijn vrij van antibiotica en hormoonbehandelingen.
Onze Runderen worden gemiddeld zo’n 4,5 jaar oud nadat ze 2 keer hebben gekalfd, hierdoor heeft het vlees een mooie rode kleur en een goede ouderwetse rundvleesmaak. Het rundvlees kenmerkt zich door een bijzondere malsheid en "ouderwetse" rundvleessmaak en behoort tot de top in Nederland. Recentelijk zijn de runderen van huismester Wim Roos op de paasvee tentoonstelling in Schagen in de prijzen gevallen.

Wij verkopen dit rood en/of zwart bonte runderen van de huismester Wim Roos uit Ter Aar die voldoen aan de beste kwalificaties die er zijn.

PUUR NATUUR met de smaak op z’n best!

Dit motto past precies bij onze visie het verkopen van topkwaliteit vlees!

Wilt uw adressen van de locaties en/of boerderijen?
Neem dan gerust contact met ons op. Een kijkje bij de boer is voor iedereen toegankelijk.