Allergenen in onze keurslagerij

Informatie rondom allergenen is van groot belang voor consumenten die een voedselallergie of voedselintolerantie hebben. Om de consumenten beter te informeren over de samenstelling van levensmiddelen, heeft de Europese Commissie een richtlijn hierover opgesteld. Wij nemen als keurslagerij onze verantwoordelijkheid om allergeneninformatie over onze producten vrij te geven.

Wat kunnen wij voor u betekenen? 

Wij nemen allergie en overgevoeligheid erg serieus, want de impact op uw dagelijkse leven is groot.  Laat het ons weten als u ook allergisch bent voor sporen van een allergeen. Verder kunnen er wijzigingen in de receptuur voorkomen. Kijk regelmatig naar de actuele gegevens op onze tablet in de winkel.

Allergenenvrije bestelling 

Indien u allergisch bent voor sporen van allergenen en geen risico wilt nemen, kunt u een bestelling bij ons plaatsen.
Doordat wij ‘s ochtends de bestelling klaarmaken is er geen sprake van kruisbesmetting. Dit voorkomen wij door producten met bepaalde allergenen bij elkaar te houden en door verschillende snijplanken te gebruiken. 

Producten zonder allergenen

Alle soorten ongemarineerd en ongekruid vlees bevatten geen allergenen. Een greep uit ons allergenenvrije assortiment: Biefstuk, schnitzels, kipfilet enzovoort. Daarnaast kunnen wij op bestelling ook producten voor u maken met één van onze allergeenvrije kruiden / marinades. Er zijn vele mogelijkheden qua smaak.
Heeft u vragen over allergenen, stel deze gerust aan onze medewerkers.

Wat zijn allergenen? 

Producten van plantaardige en dierlijke oorsprong bevatten eiwitten die een reactie kunnen veroorzaken. Dit noemen we allergenen. Iemand met een voedselallergie reageert op een bepaald eiwit waarna een allergische reactie volgt. Mensen met een voedselallergie kunnen ziek worden van heel gewone voedingsmiddelen zoals koemelk, noten, pinda’s, brood etc. Zij krijgen last van huiduitslag, zwellingen, buikklachten en soms zelfs een levensbedreigende reactie.
De meest voorkomende overgevoeligheidsreacties ontstaan op:

De Europese Unie heeft bepaald dat de allergenen die de meeste overgevoeligheidsreacties veroorzaken, duidelijk gecommuniceerd moeten worden als klanten hierom vragen. Wij gaan daarin een stapje verder en bieden onze klanten continue allergeneninformatie via onze allergenenapplicatie.

Kamerling, Keurslager

Kerkstraat 26
2411AD Bodegraven
0172612204
0172611206

Openingstijden

maandag 08:00 - 18:00
dinsdag 08:00 - 18:00
woensdag 08:00 - 18:00
donderdag 08:00 - 18:00
vrijdag 08:00 - 18:00
zaterdag 08:00 - 16:00
zondag Gesloten